لیست اختراعات بهرام ملكي زنجاني
زمينه فني اختراع: بخش الف زير بخشهاي "مواد غذايي- تنباكو" و "سلامتي و بهداشت، سرگرمي و تفريحات" در اين اختراع يك آركه باكتر نمك دوست بومي ايران با نام Halorubrum sp. TBZ112 از درياچه اروميه كه يكي از ذخيرگاه¬هاي مهم ميكروارگانيم¬هاي نمك دوست مي¬باشد شناسايي گرديد كه توانايي قابل توجهي در توليد رنگدانه هاي كاروتنوييدي به ميزان 3.9 ميلي گرم به ازاي هر ليتر در شرايط بهينه از نظر دما، غلظت نمك و pH از خود نشان داد. استخراج كاروتنوييدها توسط حلال استون- متانول به نسبت 7 به 3 حجمي به آساني در دماي اتاق صورت گرفت كه بازده بيشتري نسبت به روش¬هاي ديگر مثل شكستن ديواره ميكروارگانيسم با روش¬هاي مكانيكي دارد و مي تواند در فرآيند توليد انبوه در آينده مقرون به صرفه باشد. در ضمن وجود غلظت بالاي نمك در محيط كشت باكتري، ميزان آلودگي با ساير ميكروارگانيسم ها را كاهش داده كه در توليد صنعتي مي تواند يك نقطه قوت محسوب شود. سه كاروتنوئيد عمده باكتريوروبرين، ليكوپن و بتاكاروتن به ترتيب با سهم 68.85%، 15.13% و 17.1%، مهمترين كاروتنوئيدهاي موجود در عصاره باكتري تعيين شد. در ضمن از آنجا كه استاندارد تجاري باكتريوروبرين در بازار وجود ندارد اين سويه مي تواند جهت توليد باكتريوروبرين و عرضه به بازار به كار رود.
موارد یافت شده: 1